Recepten
Ontdek de heerlijke smaken van Italië met onze verzameling authentieke recepten. Laat u meevoeren naar de zonnige straten van onder andere Toscane en geniet van de culinaire hoogstandjes die de Italiaanse keuken te bieden heeft.
Recept: Carpaccio met rucola, Parmezaan scaglie en balsamico
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 100 g rundercarpaccio
- 2 handjes verse rucola
- 30 g Parmigiano Reggiano scaglie (Parmezaan schaafsel)
- 2 eetlepels goede olijfolie
- 1 eetlepel balsamico-crème of -azijn
- Zout en versgemalen peper naar smaak
- Eventueel: pijnboompitten of kappertjes
Bereidingswijze:
- Verdeel de carpaccio mooi over twee borden.
- Strooi de rucola er losjes overheen.
- Verdeel de Parmezaan scaglie royaal over de rucola en carpaccio.
- Besprenkel met olijfolie en balsamico.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Optioneel: garneer met geroosterde pijnboompitjes of enkele kappertjes voor extra smaak.