Recepten

Ontdek de heerlijke smaken van Italië met onze verzameling authentieke recepten. Laat u meevoeren naar de zonnige straten van onder andere Toscane en geniet van de culinaire hoogstandjes die de Italiaanse keuken te bieden heeft.

 

Recept: Carpaccio met rucola, Parmezaan scaglie en balsamico

 

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 100 g rundercarpaccio
  • 2 handjes verse rucola
  • 30 g Parmigiano Reggiano scaglie (Parmezaan schaafsel)
  • 2 eetlepels goede olijfolie
  • 1 eetlepel balsamico-crème of -azijn
  • Zout en versgemalen peper naar smaak
  • Eventueel: pijnboompitten of kappertjes


Bereidingswijze:

  1. Verdeel de carpaccio mooi over twee borden.
  2. Strooi de rucola er losjes overheen.
  3. Verdeel de Parmezaan scaglie royaal over de rucola en carpaccio.
  4. Besprenkel met olijfolie en balsamico.
  5. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Optioneel: garneer met geroosterde pijnboompitjes of enkele kappertjes voor extra smaak.